Det Norske Akademis Ordbok

forretten

13 treff

  • gravlaks

    substantiv gravet laks jf. gravørret ...
  • pinjekjerne

    substantiv fettrikt, spiselig frø fra pinje ...
  • appetizer

    substantiv liten rett som serveres før måltidet ...
  • forrett

    substantiv mindre rett servert i begynnelsen av et måltid til forskjell fra hovedrett ...
  • riesling

    substantiv druesort som benyttes til fremstilling av en rekke av verdens fremste hvitviner (dyrkes særlig i Tyskland, Alsace, California og Australia), hvitvin fremstilt av riesling ...
  • gardjente

    substantiv jente som har forretten til å arve eller som eier en gård ...
  • underholdningsprogram

    substantiv program (i fjernsyn eller radio) med underholdning som innhold ...
  • tygg

    substantiv det å tygge (særlig om den enkelte tyggebevegelse) ...
  • paté

    substantiv postei (av kjøtt eller fisk), rund puff eller sofa (eventuelt med kjegleformet rygg i sentrum) ...
  • gardgutt

    substantiv gutt som har forretten til å arve en gård ...
  • lyserød

    adjektiv som er av lys rød farge, moderat (politisk) radikal jf. lyseblå ...
  • monn

    substantiv noe som øker virkningen eller verdien, tilvekst gradgradsforskjell (ofte brukt ved komparativ), forsprang ...
  • sluke

    verb få i seg (mat) grådig, raskt, uten å tygge, ufrivillig (komme til å) svelge, uttale utydelig eller helt sløyfe (ord, lyd) (med selvovervinnelse, behersk...

Viser treff 1 til 13 av 13 totalt