Det Norske Akademis Ordbok

kjøttstykker

9 treff

  • chop suey

    substantiv kinesisk rett av kjøttstykker, løk, bønner, ris m.m. ...
  • bigos

    substantiv polsk gryterett med blant annet saltet, gjæret hvitkål og kjøttstykker eller pølsebiter ...
  • sjaslik

    substantiv rett av kjøttstykker (lammekjøtt e.l.), krydret og stekt på spidd ...
  • ragu

    substantiv matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i krydret saus ...
  • dogg

    substantiv fellesbetegnelse for hunder (uansett størrelse) med bred skalle, kort, tungt snuteparti, bred front, grov benstamme og store poter ...
  • frikassé

    substantiv rett bestående av kokte kjøttstykker av høns, lam eller kalv og grønnsaker servert i lys saus ...
  • kjøttstykke

    substantiv stykke av kjøtt, stykke, bit av kjøtt (fra menneske, dyr) ...
  • nyretapp

    substantiv mørt og saftig kjøttstykke som sitter på undersiden av ryggsøylen hos storfe ...
  • potpurri

    substantiv blanding av saltede og tørkede blader og blomster (særlig rosens kronblader) som oppbevares i krukker for å spre duft i et værelse, musikkstykke sammensatt a...

Viser treff 1 til 9 av 9 totalt