Det Norske Akademis Ordbok

"lite brød"

11 treff

  • marsipanbrød

    substantiv stykke av marsipan formet som et lite brød med sjokoladetrekk ...
  • brødsukker

    substantiv sukkertøy i form av et lite brød ...
  • brødhøne

    substantiv lite brød formet som en høne (satt på kanten av smøresken ved festlige anledninger) ...
  • pinnebrød

    substantiv lite brød fremstilt av deig tvunnet rundt en pinne og stekt over åpen ild ...
  • tebirkes

    substantiv tebriks ...
  • pastill

    substantiv tablettlignende sukkertøy jf. tablett, halspastill, lakrispastill ...
  • glohane

    substantiv fleskeskive stekt på pinne over glør, brød stekt i glør på grue, lite brød eller liten kake som under brødbaking blir stekt ekstra for ...
  • birkes

    substantiv valmuefrø, særlig brukt på rundstykker, porsjonsbrød, loff o.l., lite brød av butterdeig, strødd med valmuefrø jf. tebriks, rundstykke ...
  • panini

    substantiv (ofte grillet) avlangt rundstykke fylt med pålegg ...
  • blande

    substantiv blandingsdrikk, særlig sur melk eller myse blandet med vann jf. melkeblande, myseblande ...
  • brev

    substantiv skriftlig dokument som hjemler, bekrefter, erklærer noe, jf. diplom, lukket skriftlig meddelelse av privat eller offisiell karakter sendt med postvesenet eller med bud, skrift ...

Viser treff 1 til 11 av 11 totalt