Det Norske Akademis Ordbok

"mel og vann"

11 treff

  • avlette

    substantiv flat, tynn og rund kake av fløte, sukker, mel og vann, stekt i avlettjern ...
  • vasskake

    substantiv tynt, ugjæret brød laget av mel og vann og stekt på helle eller jernplate jf. kake og flatbrød ...
  • høyvekt

    substantiv vekt til å veie høy på, porsjon høy som veies på én gang ...
  • trolldeig

    substantiv formingsmateriale med salt, mel og vann som hovedingredienser ...
  • svimledeig

    substantiv fiskeagn med ingredienser som skal sløve fisken ...
  • pasta

    substantiv deigaktig masse, jf. tannpasta, matvare av mel og vann (og egg) i forskjellige fasongerpastarett jf. helkornpasta, fullkornpasta ...
  • vassvelling

    substantiv suppe av mel og vann ...
  • blanding

    substantiv det å blande(s), noe som er fremkommet ved blanding, mellomting, person som har foreldre med bakgrunn fra forskjellige folkegrupper e.l. ...
  • deig

    substantiv fast, sammenblandet masse av mel og vann eller melk (og andre ingredienser) til å bake brød eller kake av, jf. røre, brøddeig, surdeig, butterdeig, m&oslas...
  • mate

    verb gi mat, skaffe mat til, stille tilfreds jf. fôre, sette agn på (en fiskekrok), sette kjerne, forsyne med det nødvendige til et arbeid, en prosess ...
  • vann

    substantiv stoff, især væske som er en kjemisk forbindelse mellom hydrogen og oksygen (H2O), som i ren, flytende tilstand er klar, gjennomsiktig og uten lukt, og som er avgjør...

Viser treff 1 til 11 av 11 totalt