Det Norske Akademis Ordbok

rettene

26 treff

  • ølpakke

    substantiv utvalg av øl tilpasset hver av rettene i en flerretters middag ...
  • hovedrett

    substantiv viktigste rett (eller en(hver) av de viktigste rettene) i et måltid ...
  • dolma

    substantiv opprinnelig tyrkisk rett av hakket kjøtt og ris pakket inn i kål- eller vinblad og kokt i kjøttkraft ...
  • claret

    substantiv rød bordeauxvin ...
  • krumme

    substantiv myk del av brød innenfor skorpen, brødsmule ...
  • tandoori

    substantiv mat laget i tandoor ...
  • mochi

    substantiv søt og rund japansk riskake med fyll (ofte servert som dessert) ...
  • ekstrasmak

    substantiv smak som kjennes ved siden av den primære, smak, smakebit som kommer i tillegg til de ordinære rettene ...
  • mulligatawny

    substantiv opprinnelig indisk karrisuppe, tatt opp i britisk matlagning fra India, i Vesten vanligvis laget med hønse- eller kyllingkjøtt, ris eller linser og grønnsaker ...
  • spisekart

    substantiv liste over rettene som serveres på restaurant, kafé jf. vinkart ...
  • vinpakke

    substantiv utvalg av viner tilpasset hver av rettene i en flerretters middag ...
  • spice

    verb krydre ...
  • omakase

    substantiv restaurantkonsept eller menyvalg på (japansk) restaurant, hvor kokken får bestemme hva som serveres ...
  • ening

    substantiv det å enes, i eningen ...
  • anretning

    substantiv det å anrette (et bord, særlig til et festmåltid), (bord med) retter arrangert til et (fest)måltid, (mindre) rom mellom kjøkken og spisestue (hvor ret...
  • chili

    substantiv chilipepper, krydder av tørket, knust chilipepper, matrett hvor chilipepper er en av ingrediensene jf. chili con carne ...
  • husmannskost

    substantiv enkel, tradisjonell mat ...
  • kammertjener

    substantiv tjener som hjelper en fornem husherre, særlig med påkledning og avkledning jf. kammerherre og kammerjunker ...
  • rett

    substantiv mat anrettet for seg eller som del av måltid, jf. også etterrett, forrett, hovedrett, hvilerett, mellomrett og fiskerett, kjøttrett, porsjon (av mat)en viss mengde...
  • kabaret

    substantiv variert underholdning (sang, dans o.l.) i intimt lokale (med servering ved småbord), lokale med kabaret, kabaret betraktet som sjanger eller yrke jf. revy, oppdelt fat til sm&ar...
  • beskjed

    substantiv opplysning, underretning som svar på en forespørsel, underretning ...
  • bade

    verb dukke (sin egen eller en annens kropp) ned i vann (væske) eller la (sin egen eller en annens kropp) overskylles av vann (særlig for å rense eller forfriske den), la ...
  • nærmest

    adverb, adjektiv mest nær, mest nær, mest nær eller nær mest nær, mest nær først og fremst, vesentligst så godt som ...
  • gli

    verb bevege seg jevnt og lett (friksjonsløst, lydløst), forløpe uten vanskeligheter, utvikle seg umerkelig miste støttepunktet, fotfestet (på grunn av gla...
  • for

    preposisjon, adverb, konjunksjon foran, i forhold til, i forhold til, i en grad som overstiger det normale, passende eller rimelige jf. ti og fordi ...
  • av

    preposisjon, adverb bort fra, utenfor, ut av, med hensyn til, om, vekk, borte, fra (ved angivelse av en stilling, en beliggenhet), bort (så det som dekker, berører eller står i sammen...

Viser treff 1 til 26 av 26 totalt