Det Norske Akademis Ordbok

tilsett

41 treff

  • limesaft

    substantiv saft av lime ...
  • passata

    substantiv tomatsaus av kokte og moste (friske) tomater ...
  • vaniljeekstrakt

    substantiv ekstrakt (konsentrert uttrekk) av vaniljestang blandet med alkohol ...
  • flatvisp

    substantiv visp med flat arbeidsende ...
  • tomatpuré

    substantiv puré av tomater ...
  • cherrytomat

    substantiv liten, kulerund tomat med kraftig, lett krydret smak ...
  • rømmedressing

    substantiv dressing med rømme som viktigste ingrediens ...
  • småputre

    verb småkoke, småpludre ...
  • apsikat

    substantiv syltet og kandisert appelsinskall kappet i små biter, brukt bl.a. i bakverk ...
  • bakebolle

    substantiv bolle brukt til deig og røre jf. baketrau ...
  • eltekrok

    substantiv krokformet redskap til kjøkkenmaskin, mikser e.l. til å elte f.eks. deig med ...
  • kremost

    substantiv fet og bløt ost fremstilt av syrnet melk tilsatt fløte ...
  • spicy

    adjektiv (sterkt, smakfullt) krydret ...
  • sellerirot

    substantiv selleri med knollformet, knudrete og lyst brun rot med sprøtt, hvitt fruktkjøtt vitenskapelig navn Apium graveolens var. rapaceum ...
  • sammenpisket

    adjektiv som er pisket sammen til en jevn masse ...
  • olivenolje

    substantiv grønngul olje som utvinnes av oliventreets frukter jf. bomolje ...
  • quinoa

    substantiv ettårig, søramerikansk plante i meldefamilien, dyrket som matplante, vitenskapelig navn Chenopodium quinoa, quinoaplantens frø, brukt som næringsmiddel ...
  • fedd

    substantiv bunt (et visst antall omganger) av en garnhespel, båt, kløft av en hvitløk ...
  • halvere

    verb dele i to like store deler, minske til det halve ...
  • natron

    substantiv kjemisk forbindelse (salt av natrium- og hydrogenkarbonationer), brukt som hevemiddel i baking, (betegnelse for) natrium i natriumforbindelser, f.eks. natronsalpeter, natronlut ...
  • bolledeig

    substantiv deig til å bake hveteboller av, deig til å lage andre typer boller, f.eks. kjøttboller, av ...
  • fiskesaus

    substantiv saus som passer til fisk, kraftig saus laget av fermentert fisk ...
  • kraft

    substantiv avkok av kjøtt, ben, fisk (eller grønnsaker), brukt til suppe eller saus jf. kjøttkraft, fiskekraft, kraftben ...
  • tilsette

    verb legge til, blande i ansette ...
  • smakssette

    verb sette smak (på) jf. smaksgivende ...
  • kanelstang

    substantiv rørformet stang av kanelbark, hvetebakverk av avlang form, strødd med sukker og kanel ...
  • ingefær

    substantiv fersk eller tørket og knust rotstokk av ingefærplanten, brukt som krydder, ingefærplante ...
  • trenges

    verb være ønskelig eller nødvendig ...
  • oliven

    substantiv (sten)frukt av oliventre, oliventre, oval nedsenkning i overflaten av slepet glass av en form som minner om oliven ...
  • buljong

    substantiv avkok etter kjøtt, fisk eller grønnsaker, tynn suppe kokt av kjøttkraft, drikk, suppe kokt av vann med buljongterninger, næringssubstrat for mikroorganis...
  • vispe

    verb bevege raskt frem og tilbake, røre med raske bevegelser i væske med skje, sleiv, visp e.l. så den blir en jevn (og stiv) masse, blande, røre (inn i deig ell...
  • væske

    substantiv stoff i flytende form, vann- eller vannholdig oppløsning som er nødvendig for at en organisme skal fungere normalt, vannholdig oppløsning som dannes og utskilles ...
  • luftig

    adjektiv lett, som slipper luften til og ikke slutter seg tett til kroppen, lett, som mangler (vesentlig, vektig) innhold som (skyter høyt opp og) er utsatt for lufttrekk, preget av stu...
  • basis

    substantiv grunnlag, underlag for et byggverk, (nedre, indre) fastsittende del av noe, grunnlag, grunnvoll, forutsetning (for noe), grunnleggende bestanddel som kombineres med andre bestanddel...
  • skje

    substantiv redskap med et ovalt skålformet blad og et smalere skaft, især brukt til å spise mer eller mindre flytende mat med eller til å røre, øse, str&osl...
  • surre

    verb (ved bevegelse) lage en svakt summende, vibrerende lyd, lyde, høres som dempet, utydelig summing, lage en susende, spinnende, summende lyd, steke eller koke på jevn, svak...
  • piske

    verb slå (noen) med pisk eller lignende redskap, slå (særlig egg, fløte) med visp eller annet redskap (til det danner seg en stiv masse), jf. vispe, slå so...
  • synes

    verb se ut til (å være), forekomme, ha inntrykk avha som oppfatning eller syn (at) ...
  • gyllen

    adjektiv som er av gull, laget for å se ut som gull gullgul (og skinnende), preget av velstand og lykkesom materielt, økonomisk, sosialt sett er glimrende, men som gjør uf...
  • varme

    substantiv det at noe har (forholdsvis) høy temperatur, er varmt, varme støk, farvann, temperatur (som stekeovn, kokeplate e.l. innstilles på), system, innretning til å...
  • koke

    verb være på kokepunktet, syde og boble, være i urolig, bølgende, skummende bevegelse i (sterk) vind eller strøm, være i sterk bevegelse (og derved se...

Viser treff 1 til 41 av 41 totalt