Det Norske Akademis Ordbok

pannekakene

8 treff

  • bakstehelle

    substantiv flat stein til å steke på, rund jernplate til å steke flatbrød, lefse o.l. på ...
  • mersmak

    substantiv tiltalende smak som gir lyst på mer av det samme, ...
  • jevning

    substantiv røre (av mel og væske, smør e.l.) brukt for å tykne en rett, saus eller suppe for å få riktig konsistens ...
  • galette

    substantiv en type (opprinnelig bretonsk) pannekake, laget med bokhvete, mais eller revne poteter, typisk servert med fyll av skinke, egg, ost e.l., rundt og flatt, tertelignende bakverk, med (...
  • kjølne

    verb gradvis bli kaldere, gradvis bli kjøligere gjøre kald ...
  • steke

    verb tilberede, lage (mat) over sterk varme og uten vann, til forskjell fra koke, bestråle med sterk varmebli bestrålt, varmet opp av solen (eller annen varmekilde), utsette (...
  • heller

    adverb med større lyst, snarere, likevel jf. tvert imot, temmelig, jf. også, likevel ...
  • trekke

    verb dra, (ved hjelp av skyveinnretning, snorer e.l.) dra (ut, opp, ned, sammen e.l.), dra (vogn, slede e.l. med last), (ved hjelp av line eller tau) dra, hale (opp) (garn, teine e.l.), dr...

Viser treff 1 til 8 av 8 totalt